Terkkuja kiireen keskeltä

Hellou!




Alla oleva kuva kertoo kaiken elämästäni tällä hetkellä ja se onkin syynä siihen, miksi blogin puolella ei ole kirjoituksia ilmestynyt!






Yritän tässä kovasti tasapainoilla opiskelujen, työnteon ja vapaa-ajan välillä. Opinnot etenevät suunnitelmien mukaisesti ja syksyllä opintoreskisteriotteeseen napsahti 45 pojoa. Näistä 20 tosin oli hyväksilukuja edellisten opintojen ansiosta. Nyt kevään jälkeen kasassa pitäisi olla 90 opintopistettä. Ei ihan huonosti yhden vuoden jälkeen! Laskin tuossa muuten hyvikseni, että jos tekisin jokaisen keväällä saamani opintopisteen eteen sen suunnitellun 27 työtuntia edellyttäisi se minulta joka ikisenä päivänä tammikuun alusta huhtikuun loppuun 13,5 tuntia opiskelua joka päivä! Siis joka ikinen päivä maanantaista sunnuntaihin 120 päivän ajan!


Tälläkin viikolla meillä oli englannin koe ja talous- ja rahoitusmatematiikan koe sekä ryhmätehtävän palautus on vielä sunnuntaiksi edessä. Sen lisäksi on näitä perus viikoittaisia opiskelutehtäviä mm. kahden oppimispäiväkirjan kirjoittamista. Ja kaikki lähiopetustunnit sekä kaksikymmentä tuntia töiden tekoa viikossa. Täytyy sanoa, että välillä on kyllä aivan loppu. Niin kuin vaikkapa keskiviikkona, kun tiistaina laitoin matematiikan tehtävät vasta klo 21 syrjään ja keskiviikkoaamuna heräsin klo 7, jotta ehdin kerrata englannin kokeen sanastoa ennen koetta. Kokeesta jäi onneksi hyvä fiilis ja ei siitä varmaan montaa pistettä maksimimäärästä jää uupumaan.


Kevätlukukausi päättyy koulun osalta huhtikuun lopussa ja suuntaan siitä heti kansainväliseen eri maiden yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen väliseen kilpailuun Tsekkeihin. Siellä vierähtää viikon verran, joista muutama päivä menee opiskeluihin liittyvissä asioissa, mutta onneksi on myös vapaa-ajan ohjelmaa. Opettajakin suositteli, ettei lauantaille kannata varata aamulentoa, sillä perjantai-illalla on tapana venähtää hieman pitkäksi niin opettajilla kuin oppilaillakin näissä kilpailuissa.




Hain kesälle pariin paikkaan myös oman alan töihin. Ensimmäisessä paikassa olisivat halunneet minun aloittavan jo silloin tammikuussa, kun laitoin hakemusta. Sanoin, että se ei kyllä valitettavasti onnistu. Toisen työpaikan haastattelu oli tällä viikolla ja tilanne selviää ensi viikolla. Minulla on jo kuitenkin vakituinen työpaikka, jossa odottaa täydet lomat tälle vuodelle ja siellä on mahdollista edelleen kesän jälkeen tehdä töitä osa-aikaisesti, minkä vuoksi kesätyöhakemuksia ei tullut montaakaan tehtyä. Tuokin, johon olin tällä viikolla haastattelussa liittyy yhteen tapahtumaan ja olisi sellainen muutaman viikon keissi. Ajattelin, että sellaiseen olisi helppo irrottautua nykyisestä työpaikasta kesäloman merkeissä. Saisi kuitenkin jo oman alan kokemusta, mutta toisaalta säilytän vielä nykyisen työpaikkani.


Ja laitoinpa jo ensi vuodelle vaihto-opiskeluhakemuksen menemään! Se on nyt vähän kysymysmerkkinä, koska yleensä vaihto on ollut vasta kolmantena opiskeluvuotena eikä kukaan ole vielä aiemmin lähtenyt vaihtoon koulustamme jo toisena vuotena. Odottelen täällä koulutuspäällikön lausuntoa asiaan! Sitten vielä pitäisi miehen kanssa päästä samaan paikkaan vaihtoon ja monet koulut ottavat vain kaksi opiskelijaa. Ja totta kai, kaikkiin hakemiimme kouluihin oli enemmän kuin kaksi hakijaa.


Sellaisia kuulumisia yksityiselämän suunnalle, palaillaan talousasioissa toisella kertaa :)
Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjetti 15.3.-15.4.2021

Mukaan Airbnb-toimintaan?

Kulukartoitus 18.6-17.7.2018