Viikko Sloveniassa- mitä maksoi?

Kesälomareissu Sloveniassa on nyt vietetty. Meillä oli viikoksi varattuna huoneisto, jossa valmistimme aamu- ja iltapalat itse sekä osan lämpimistä aterioista. Useammin lounas ja illallinen syötiin kuitenkin ravintolassa, koska teimme päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin emmekä olleet ruoka-aikaan huoneistolla. Meillä oli koko viikoksi auto vuokrattuna, josta tuli vuokrauskulujen lisäksi bensakulut. Tavarahankinnoilta vältyttiin, mutta aktiviteetteihin kului kuitenkin jonkin verran rahaa. Ennen matkaa arvoin viikon käyttöbudjetiksi n.350e joten katsotaan kuinka hyvin tuossa summassa pysyttiin. .

1. Päivä
- Lounas 13e
- Illallinen 15e

2.Päivä
- Lounas 20e
-Illallinen huoneistolla

3.Päivä
- Lounas 5e
- Jäätelö 2,20e
- Illallinen 25e

4.Päivä
- Lounas huoneistolla
- Koskenlasku 35e
- Illallinen 15e

5.Päivä
- Vierailu kansallispuistossa 3e
- Lounas huoneistolla
- Illallinen 18e
- Soutuvenevuokra 5e
- Jäätelö 1e

6. Päivä
- Ratsastus 50e
- Auton pysköintimaksu 2,50e
- Lounas ja illallinen huoneistolla

7.Päivä
- Lounas 13e
- Illallinen 22e
- Suklaat työpaikalle 5e
- Tuliainen kummipojalle 8e

8.Päivä
- Sämpylä lentokentällä 4,50e
- Lentokentän lounasbuffet 12,40e

Autoilu:
- vuokraus 160e
- bensakulut 30e

Ruokakauppa:
- 35e

Ravintolaruokailu yhteensä 149,20e
Aktiviteetit yhteensä 93e
Tuliaiset yhteensä 13e
Autoilu yhteensä 192,50e

Kaikki kulut yhteensä 418e

Eli tavoitteessa ei pysytty. Tämä johtuu lähinnä siitä, että päädyimmekin ottamaan laajemman vakuutuksen pienemmällä omavastuuosuudella, jolloin autonvuokrakulut nousivat puolella arvioudusta 80 euron summasta. Ruokakauppakustannukset maksettiin yhteiseltä ruokatililtä, joten ne jätin pois yhteiskustannuksista.

Sloveniassahan on Suomen tavoin valuuttana euro, joten hinnat olivat suoraan verrattavissa Suomen hintatasoon. Ravintolahinnat olivat pääruokien osalta yleensä hieman edullisempia kuin Suomessa, mutta alkoholi ja jälkiruuat olivat puolet suomenhintatasoa edullisempia. Ruoka-annosten listahinta oli yleensä 11-14e(liha, kana tai kala), pizza 8-9e, lasi viiniä 4e, vesipullo 0,5l 2e, jälkiruoka (kakku- tai piirakkapala) 4e ja jäätelöpallo kastikkeella 1,50e. Ruokakaupoissa hinnat olivat 1/5 edullisempia, paitsi hygieniatuotteet olivat samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Ruokakaupan osalta vertailukohtana on tosin vain Mercatoreja, jotka vastasivat kooltaan suomalaisia S-marketteja. 95-bensan litrahinta oli 1,35e, joten ei mitään superedullista sekään. Hintatasoa en ollut oikeastaan tutkinut etukäteen lainkaan ja olin yllättynyt juurikin viinien sekä alku- ja jälkiruokien edullisuudesta. Toisaalta taas pääruokien hintataso niihin verrattuna tuntui melko hintavalta, mutta kolmekin ruokalajia saattoi syödä viinilasillisen kera reilulla parilla kympillä.

Ylläolevien kustannusten lisäksi maksoin edestakaiset suorat lennot Helsingin ja Ljublijanan välillä, puolet huoneistohotellista, linja-autokuljetuksen asuinpaikkani ja Helsingin välillä sekä puolet lentokenttähotellista, jonka otimme lähtöä edeltäväksi yöksi.

Edestakainen bussikuljetus lentokentälle ja kotiin
-17e
Lentokenttähotelli
- 65e
Edestakaiset lennot Ljublijana-Helsinki
- 220e
Huoneistohotelli 7 vrk
- 317e

Yöpymiskustannukset yhteensä 382e
Kuljetuskustannukset yhteensä(bussi, lentokone, auto) 429,50e

Slovenian matkan yhteiskustannukset 1 066,70e.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun laskin toteutuneen matkan kustannuksia näin tarkkaan, mutta suunnilleen samanhintaisiksi aiemmatkin viikon matkat euroopassa ovat tulleet.

Majoituksen varasimme vasta huhtikuussa ja netissä monet hinta-varustetasoltaan kohtuulliset yöpaikat oli jo varattu haluamallemme ajankohdalle. Niinpä päädyimme maksamaan majoituksesta enemmän kuin mitä olimme lentoja ostaessamme ajatelleet. Tavoitteena, kun oli löytää majapaikka 500 eurolla viikoksi ja nyt maksoimme yöpymisestä yhteensä 634 euroa. Sloveniassa pieniä majatalo oli todella paljon ja uskon, että varmasti olisimme saaneet niistä paikan päällä varmasti paremman hinnan kuin tuosta, jossa nyt yövyimme. Varmasti jossakin niistä olisi ollut huone vapaana.

Joulukuussa meitä odottaa seuraava ulkomaanmatka ja meinattiin, että skipataan lentokenttähotelli ja yövytään jonkun ystävän tai sukulaisen luona ja mennään sieltä kentälle taksilla tai bussilla. Ja nyt aiomme varata hotellin myös ajoissa, jolloin toivottavasti saamme sen kohtuullisempaan hintaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjetti 15.3.-15.4.2021

Mukaan Airbnb-toimintaan?

Kulukartoitus 18.6-17.7.2018