Mukaan Airbnb-toimintaan?

Siis nyt on pakko sanoa, että olen innoissani!
Innostus sai alkunsa lukiessani aamulla Hesarin haastattelua, jossa Jenni Witikkala kertoi vuokraavansa yksiönsä parvea ollessaan itse kotona. Airbnb-toiminta on kiinnostanut minua jo pidemmän aikaa. Jotenkin mieleeni  on  kuitenkin jämähtänyt ajatus ettei se ole omalla kohdallani mahdollista, koska minulla ei ole sijoitusasuntoa tai mökkiä vuokrattavaksi. Mutta onhan meillä yksi extramakuuhuone ostamassamme asunnossa! Joten voisimme vuokrata sitä ja vieläpä niin, että olemme itse samaan aikaan paikalla!

Katselin paikkakuntamme hintatasoa Airbnb:n sivuilta ja yleensä yhdestä yöstä pyydettiin 25-30e keskustan tuntumassa sijaitsevasta yhdestä makuuhuoneesta. Joten samaan hintahaitariin varmasti meidänkin vuokraamamme makuuhuone sijoittuisi. Mieskin oli innoissaan ja sanoi, että ilmoitusta vaan nettiin. Emme kylläkään odota mitään yöpyjätungosta. Lähinnä idea olisi tutustua uusiin ihmisiin ja saada mahdollisesti uusia ystäviä eri puolilta maapalloa. Koen itse oman kulttuurin ja elämäntapojen jakamisen todella antoisaksi. Jos siinä sivussa saa vielä muutaman kympin itselleen niin mikäs sen parempaa. Riskiäkään tähän ei liity, koska asumme itse asunnossa joka tapauksessa, joten kaikki kaikki vuokratulot ovat mukavaa lisätienestiä. Toki niistä joutuu sen 30% veroja maksamaan ja palvelumaksut. Siitä huolimatta näkisin tässä pelkästään hyviä puolia. Ei tarvitse mennä erikseen siivoamaan vuokralaisen jäljiltä ja sopia avaimien palautuksesta johonkin, kun kyseessä on oma asunto. En myöskään usko, että vuokraaja tuhoaisi paikkoja tai varastaisi mitään, koska olemme kuitenkin itse paikalla.

Tällä hetkellä vierashuoneessa on vain kirjoituspöytä eikä edes tuolia, joten pieniä hankintoja sinne täytyisi tehdä ennen kuin vuokraus on mahdollista. Huone ei ole kovinkaan suuri, joten sinne sopisi parhaiten levitettävä vuodesohva. Suurimman osan ajasta, kun huone on kuitenkin käytössä työhuoneena niin suuri sänky veisi vain turhaa tilaa. Lisäksi aion panostaa huoneen tunnelmaan metsäaiheisella tapetilla ja tykästyin Vallillan Kuru-tapettiin. Vuodesohvan viereen tulisi pieni tamminen yöpöytä tai jakkara ja siihen päälle musta valaisin. Meillä on varastossa myös porontalja, jonka voisi laittaa tähän huoneeseen.

Vuodesohvaksi kaavailtiin esimerkiksi tätä mallia: https://www.on24.fi/sisustus/sohvat_nojatuolit/sohvat/135723
Meille on tärkeää, että sisustus noudattaa samoja värilinjoja muunkin kodin kanssa; harmaata,valkeaa, beigeä ja tammea. Sisustus on hyvin minimalistista ja tällöin kauniisti muotoillut huonekalut ja etenkin valaisimet pääsevät ansaitsemaansa arvoon. Huoneen sisustus tuleekin varmaan näyttämään melkolailla seuraavanlaiselta:


Mitäs tykkäät? Tulisitko meille yöksi?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjetti 15.3.-15.4.2021

Ensimmäinen sijoitusasunto, asunto nro 2 lukuina