Opintotukihakemuksen täyttämisen helppous!

Tein eilen opintotukihakemuksen. Täytyy sanoa, että on moni asia muuttunut sitten edellisen hakemuksen teon! Ensimmäisen opintotukihakemuksen laadinnasta on toki vierähtänytkin jo kymmenisen vuotta. Muistan kuinka silloin hain Kelan toimistosta paksun paperilomakenipun, johon sitten täytettiin tietoja oppilaitoksesta ja asunnosta, jossa olin vuokralla. Lisäksi tietysti tarvittiin kopio vuokratodistuksesta ja opintotoimistosta pyydetty todistus opiskeluoikeudesta kyseisessä oppilaitoksessa. Nytkin tuskailin miehelle, että mistäs minä sen opiskeluoikeustodistuksen saan. Häntä nauroi, kutsui minua fossiiliksi ja sanoi, ettei sellaisia nykyisin tarvita.


Niinpä kirjauduin Kelan nettisivuille pankkitunnuksillani ja klikkasin sieltä opintotukihakemus- painiketta. Haltioituneena tuijotin tietokoneen ruutua, jossa olikin jo valmiina tieto mihin oppilaitokseen minut on hyväksytty opiskelemaan. Muutaman lisätiedon täyttämisen jälkeen hakemus olikin jo lähetetty eteenpäin!


Tästä nykyajan helppoudesta hurmaantuneena päätin hankkia itselleni myös uuden verokortin loppuvuodelle. Kesken vuotta uutta verokorttia haettaessa ainoa työläs kohta täytettäväksi on vuoden aikana jo saadut ansiotulot. Onneksi nekin löytyvät palkkakuitista samoin kuin etuuksien osalta YTK:n edellisestä maksupäätöksestä. Sitten vielä lisäsin asuntovelan korot ja arvion tulevista opintotuista. Ja kappas vaan kone ilmoitti loppuvuoden veroprosentiksi 2,5% nykyisen 14% sijaan. Jihuu, kyllä kannatti naputella hetki koneen ääressä. Kymmenen vuotta sitten muutosverokorttia varten joutui asioimaan verotoimistossa, se maksoi 10 euroa ja muutama päivä meni ennen kuin se postissa saapui. Nyt verokortin sain suoraan tallennettua sähköpostiini ja lähetettyä esimiehelleni. Oi tätä nykyajan teknologiaa ja luksusta!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Budjetti 15.3.-15.4.2021

Mukaan Airbnb-toimintaan?

Kulukartoitus 18.6-17.7.2018