Uusi koti/ asunto nro 4

Me ostettiin joulukuussa uusi asunto meille! Kyseessä on neljäs asunto, jonka minä ja avopuolisoni olemme ostaneet yhdessä. Olimme molemmat hetken aikaa töissä eri paikkakunnilla, minä kotipaikkakunnallanani ja mies pääkaupunkiseudulla. Sen vuoksi laitoimme omistusasuntomme vuokralle viime keväänä. Mies ennätti juuri maaliskuussa allekirjoittaa itselleen vuokrasopimuksen itselleen pääkaupunkiseudulta. Asunto oli kuitenkin loppujen lopuksi erittäin vähällä käytöllä vallitsevasta tilanteesta johtuen ja kuukausien kuluessa mies teki töitä aina vain 

Minun oli tarkoitus jatkaa opiskeluja lähiopetuksessa syyskuussa. Lisäksi töistä tarjottiin mahdollisuutta siirtyä etätöihin. Kuitenkik sijaan kaksi viikkoa ennen opintojen alkua sain sähköpostia koululta, että opiskelu tullaan järjestämään etänä vuoden loppuun. Mieskin alkoi viettää aikaa yhä enemmän luonani ja teki töitä enimmäkseen etänä. Kun ei ollut koulua tai toimistoa mihin mennä päivisin ja molemmat tekivät etänä töitä, alkoi pienen vuokra-asunnok tilan puute ahdistaa. Ruokapöydällä oli jatkuvasti kaksi tietokonetta, joita piti siirtää pois edestä, jotta saatiin tilaa astioille. Miehen vaatteet olivat eteisen kaapissa, koska vaatekaappeja oli vain yksi. Etäpalavereja piti suunnitella niin etteivät ne olisi yhtä aikaa, sillä kolmea metriä kauemmas ei toisesta päässyt asunnossa liikkumaan. 

Ensin ajatuksena oli, että vuokraisimme kaksion tai kolmion. Meillähän oli jo kaunis omistusasunto, johon voisimme sitten muuttaa, kun siihen viime keväänä muuttaneet vuokralaiset muuttaisivat pois. Kyseinen asunto on vajaan kilometrin päässä sekä keskustasta että koulusta. Se on pintaremontoitu ja oikein tilava, valoisa ja viihtyisä kolmio. Mutta se sijaitsee vilkkaan tien varrella eikä asunnossa ole koskaan hiljaista. Toki huomasimme jo asuntoa ostaessamme, että liikenne kuului asuntoon hieman. Ostohetki ajoittui kuitenkin helmikuulle, jolloin ajoväylillä oli paksu lumipeite valmentamassa ääniä. Kun lumet sitten huhtikuussa sulivat äänet alkoivat erottua selkeämmin. Ilman korvatulppia ei voinut nukkua ja aina välillä joku ohi ajava autokuski painoi kaasupoljinta niin, että telkkarinkin ääni jäi sille toiseksi. Toinen isompi miinus oli saunattomuus. Taloyhtiössä oli kyllä remontoitu sauna ja meilläkin oli sinne vuoro. Ei ole kuitenkaan sama, että voi itse valita milloin sen saunan lämmittää kuin se, että sinne on mentävä kellon lyömällä tai saunomiseen tulee vähintään kahden viikon tauko. 

Lopulta emme edes käyneet katsomassa muita asuntoja kuin tätä, jonka ostimme. Asunnossa viehätti kaikki. Se on uudiskohde lähellä keskustaa. Tontin länsipuoli, johon meidän asunnon ikkunoista suurin osa avautuu, on kaavoitettu puistoalueeksi. Ja voi miten kauniit maisemat tuonne puistoon viidennestä kerroksesta onkaan. On aivan upeaa olla samalla korkeudella puun latvojen kanssa ja ihastella jääpeitteestä kimaltavia oksia. Pohjaratkaisu on toimiva ja uudiskohteen materiaali- ja pintavalinnat mielyttivät silmää. Plussaa siitä että 68 neliöön on laitettu erillinen wc kylpyhuoneen ja saunan lisäksi. 

Myös kolme aiemmin yhdessä ostettua asuntoa on edelleen meidän omistuksessa. Kaikki asunnot sijaitsevat samalla paikkakunnalla kuin missä itse asumme. Kaksi asunnoista on yksiöitä, jotka on ostettu sijoitusasunnoiksi ja ne on heti ostamisen jälkeen laitettu vuokralle. Ensimmäinen asunto on asunto, jonka alunperin ostimme omaan käyttöömme, mutta olemme sittemmin vuokranneet. Teen jokaisesta erilissen oman postauksen, jossa kerron erikseen kyseisistä asunnoista. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Summer Bucket List 2018

Eka velka nujerettu!

Budjetti 15.3.-15.4.2021